Alkeisjoukkueisiin voit tulla mukaan vuoden ympäri Helsingissä, Espossa tai Vantaalla! Lue lisää tästä ja aloita hauskin, sekä monipuolisin harrastus jo tänään Suomen ainoassa cheerleading -seurayhteisössä. Ryhmiä on kaiken ikäisille!

Funky Team Finland - kolmen seuran yhteisö

Funky Team -seurayhteisö muodostuu kolmesta pääkaupunkiseudulla toimivasta cheerleading-seurasta. Funky Team ry (FTC) on vanhin seuroista, ja se on aloittanut toimintansa vuonna 1995. Toiminnan kasvaessa perustettiin Espooseen oma seura vuonna 2011 ja Vantaalle vuonna 2017. Liikutamme viikoittain yli 1000 harrastajaa lapsista aikuisiin, alkeista kansainvälisen tason urheilijoihin. Kaikki Funky Team -yhdistykset ovat Olympiakomitean tähtiseuroja. 
VISIO

Tarjoamme kaiken tasoisille urheilijoille mahdollisuuden harrastaa tavoitteellisesti lähellä kotia tai luoda urheilu-uran kansainväliseen huipputasoon asti. Toteutamme toimintaamme vastuullisesti, tasavertaisesti ja laadukkaasti. Olemme Suomen suurin seurayhteisö, cheerleadingin kehittäjä ja suunnannäyttäjä, niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Seurayhteisö kasvattaa kansainvälisen tason urheilijoita, jotka urheilevat Funky Teamin joukkueissa. Funky Teamin joukkueet ovat Euroopan parhaimmistoa. Urheilijoita on kaikissa lajin cheermaajoukkueissa. 

ARVOT

ILO 

Ilo tuottaa onnistumisen kokemuksia ja kohtaamisia harrastuksen parissa kannustaen tekemään parhaansa ja nauttimaan liikunnasta.

URHEILLA 

Toimia lajin suunnannäyttäjänä urheilussa ja seuratoiminnassa ja toteuttaa laadukasta cheerleadingia, joka mahdollistaa kehittymisen jokaisessa ryhmässä sekä tukea liikunnallista elämäntapaa.

YHDESSÄ

Yhdessä joukkueena, seurana, seurayhteisönä ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Saada kaikki mukaan tasavertaisesti urheilemaan ja toimimaan, yhdessä kaikki on mahdollista.

Kunnioita ja arvosta - Kasvata urheilijaksi - Toimi avoimesti

HISTORIA

Funky Team ry (Helsinki) vuodesta 1995

Perustettu vuonna 1995 cheerleadingiin erikoistuneeksi urheiluseuraksi ensimmäisten joukossa. Seurassa toimi vuonna 1995 naisten (yli 16v) ja tyttöjen (12-16v) joukkueet, ja pian perustamisen jälkeen toiminta laajeni mm. sekajoukkuetoimintaan ja minijoukkuetoimintaan. Funky Team on niittänyt menestystä niin SM-, EM- kuin MM-tasolla perustamisestaan lähtien: esimerkiksi sekajoukkue Gorillaz on ollut hallitseva suomenmestari joka vuonna vuodesta 2001 alkaen. Kotimaista ja kansainvälistä menestystä sekajoukkueen lisäksi ovat tuoneet naisten, junioreiden ja tanssijoukkueet koko 25-vuotisen toiminnan ajan. Funky Team on ensimmäisenä seurana Etelä-Suomessa aloittanut erityisliikunnan tarjoamisen jokaiselle halukkaalle.

Funky Cheer Team Espoo vuodesta 2011

Funky Cheer Team Espoo ry perustettiin jo 2000-luvun alkupuolella, mutta toiminta aloitettiin vuonna 2011. Toiminta aloitettiin alkujaan palvelemaan paremmin kysyntää harrastajille lähellä kotia ja lasten ja perheiden liikuntaan keskittyen, ja 2020-luvulle tultaessa seura on kasvanut päiväkodin saleista treenaavista muutamasta harrastejoukkueesta myös SM-tason urheilua tarjoavaksi seuraksi, joka harjoittelee omassa hallissa.

FT Cheer Vantaa vuodesta 2017

FT Cheer Vantaa ry perustettiin vuonna 2017 niin ikään tarjoamaan cheerleadingia mikro-, mini- ja juniori-ikäisille lähellä kotia eri puolilla Vantaata. Seurassa panostetaan vahvasti harrastejoukkueisiin ja mahdollisuuksiin harrastaa cheerleadingia ilman kilpaurheilun sitoutumista. 

 

Funky Team -seurat ovat voittoa tavoittelemattomia yhdistyksiä ja toimivat perinteisen urheiluseuran tavoin suurilta osin vapaaehtoisvoimin. Rahoitus tulee jäsenistöltä sekä FT:lle Helsingin kaupungilta, FTE:lle Espoon kaupungilta ja FTV:lle Vantaan kaupungilta.

Toiminnan keskipisteenä on urheilijan etu, ja tämä heijastuu toimintaan ikä- ja taitotasosta riippumatta. Pääperiaatteet kiteytyvät jo vuonna 1995 keksityssä seuran kannustushuudossa: