Funky Team Vantaa on perustettu vuonna 2017. Funky Team Vantaalla cheerleadingia voivat harrastaa lapset ja nuoret eri tasoilla niin harraste kuin kilpajoukkueissa.

Tutustu joukkueisiin ja valmentajiin Cheerleading-joukkueet sivulla.

Cheertanssia voi harrastaa Funky Team Espoon joukkueissa.

Harjoituspaikat

Harjoituspaikat on merkitty punaisilla merkeillä oheiseen karttaan

 • Aurinkokiven koulu (Kivistö), Aurinkokivenkuja 1, 01700 Vantaa

 • Itä-Hakkilan koulu (Itä-Hakkila), Koulutie 8, 01260 Vantaa

 • Tapulin Liikuntakeskus Lehto Areena (Tapulikaupunki), Henrik Forsiuksen tie 2, 00750 Helsinki

 • Viertolan koulu, Jokirannan opetuspiste (Viertola), Viertolankuja 1, 01300 Vantaa

Lajin kokeileminen

Uusi harrastaja voi käydä kokeilemassa lajia hänelle osoitetussa joukkueessa kerran ilmaiseksi. Osallistumisen peruuttamisesta on ilmoitettava sähköpostitse tai tekstiviestitse seurakoordinaattorille, valmennuskoordinaattorille tai joukkueen valmentajalle ennen toista harjoituskertaa. Mikäli huoltaja tai harrastaja ei peruuta osallistumistaan ennen toista kertaa, hän on velvollinen maksamaan seuran jäsenmaksun ja kausimaksun kokonaisuudessaan.

Maksut ja maksuehdot

Harrastamisen kustannukset muodostuvat seuralle maksettavista jäsen- ja kausimaksuista sekä mahdollisista muista maksuista, kuten kilpajoukkueilla joukkuekohtaisesta maksusta. Näiden lisäksi jokaisella urheilijalla tulee olla lajin kattava vakuutus ja kilpajoukkueissa urheilevilla lisenssi.

Jäsenmaksu

 • Jokaisen joukkuetoimintaan osallistuvan on oltava seuran jäsen.

 • Jäsenmaksu maksetaan kerran vuodessa ja jäsenyys on voimassa kalenterivuoden.

 • Vuonna 2022 jäsenmaksu on 30 € sekä Suomen Cheerleadingliiton veloittama jäsenkohtainen maksu 6 euroa, yhteensä 36 €.

 • Uusilta jäseniltä veloitetaan jäsenmaksu ensimmäisen kausimaksun yhteydessä ja vanhat jäsenet maksavat jäsenmaksun kevätkauden kausimaksun yhteydessä.

 • Jäsenmaksun maksaminen on edellytys joukkueessa harjoittelulle ja seuran edustajana kilpailuihin osallistumiselle.

Kausimaksu

Kausimaksut maksetaan kaksi kertaa kauden aikana. Kausimaksun suuruus vaihtelee joukkueesta riippuen ja siihen vaikuttaa muun muassa viikottaisten harjoituskertojen määrä.

Kausimaksulla katetaan

 • valmennuskustannukset

 • harjoitustilojen vuokra

 • kilpailuasun käyttöoikeus

 • joukkueen hallinnolliset kulut

Harjoituskaudet

 • Syyskausi on 1.8.-31.12. välinen aika ja syyskauden kausimaksu erääntyy maksettavaksi syyskuussa

 • Kevätkausi on 1.1.-30.6. välinen aika ja kevätkauden kausimaksu erääntyy maksettavaksi tammi-helmikuussa

Kausimaksut syyskaudella 2022

 • Azure Monkeys, Cobalt Monkeys ja Indigo Monkeys: 210 € / kausi

 • Blue Monkeys ja Denim Monkeys: 280 € / kausi

 • Electric Monkeys: 360 € / kausi

Kausimaksut kevätkaudella 2023

 • Azure Monkeys, Cobalt Monkeys ja Indigo Monkeys: 180 € / kausi

 • Blue Monkeys ja Denim Monkeys: 250 € / kausi

 • Electric Monkeys: 300 € / kausi

Joukkuekohtainen maksu

Joukkuekohtainen maksu sisältää

 • leirit

 • kilpailut

 • kilpailumusiikin

 • joukkuetapahtumat (esim. jengi-illat, team bonding)

 • varusteet ja lettinauhat

Kaikkiin lisäveloituksiin lisätään 1 € toimistomaksu, jolla katetaan taloudenhoidosta aiheutuvia kuluja.

Leirit ja kilpailut

Kilpajoukkueilla on pakollisia leirejä ja kilpailuja, joihin osallistuminen on edellytys joukkueessa harjoittelulle.

Jokainen kilpajoukkue osallistuu vuoden aikana eri määrään kilpailuja riippuen joukkueen tasosta. Kilpailuihin ja kilpailumatkoille osallistuminen on pakollista lukuun ottamatta niitä kilpailumatkoja, joiden tiedotetaan olevan vapaaehtoisia. Joukkueen kilpailujen ja leirien määrä ilmoitetaan kauden alussa vanhempainillassa.

Kilpailujen osallistujamaksut ja muut kilpailuihin liittyvät kulut (mm. majoitus- ja matkakulut) eivät sisälly kausimaksuun. Kilpailuiden osallistumismaksut ja muut maksut veloitetaan kaikilta joukkueen urheilijoilta.

Mikäli kilpajoukkueen urheilija ei voi osallistua joukkueen leirille tai kilpailumatkalle, tulee tästä ilmoittaa valmentajille kirjallisesti heti kauden alussa viimeistään 10 viikkoa (70 päivää) ennen tapahtumaa. Lähtökohtaisesti kaikille joukkueen urheilijoille varataan paikka leiriltä ja kisoista.

Kilpailumusiikki ja joukkuetapahtumat

Kilpajoukkueet tilaavat kerran kauden aikana kilpailumusiikin, joka on pakollinen kaikille kilpailutoimintaan osallistuville joukkueille.

Kilpajoukkueet voivat halutessaan järjestää kauden aikana erilaisia joukkuetapahtumia, kuten jengi-iltoja tai virkistäytymistä harjoitusten sijaan tai harjoitusten ulkopuolella.

Varusteet ja lettinauhat

Kilpailuasut, huiskat ja kyltit ovat seuran omaisuutta. Kilpajoukkueiden urheilijoille tilataan kauden aikana pakollisia seuravarusteita ja joukkueen oman kiinnostuksen mukaan vapaaehtoisia seuravarusteita joukkueen budjetissa määritellyn summan mukaan.

Maksaminen

Kaikilla laskuilla on maksuaikaa 14 päivää. Vähävaraisten perheiden tuki on järjestetty siten, että perheellä on mahdollisuus sopia harrastuksesta aiheutuneista kuluista ja tarpeen mukaan. Perhe voi maksaa laskut yksilöllisesti suunnitellun maksusopimuksen mukaan.

Seura ohjaa myös perheitä tarpeen mukaan muiden tukitoimien ääreen, esim. harrastustuen hakemiseen Hope ry:ltä, kunnan sosiaalitoimesta ja Tukikummit ry:ltä.

Osallistumisoikeus harjoituksiin ja harjoituskielto

Vain seuran jäsenmaksun ja kausimaksun maksaneilla jäsenillä on oikeus osallistua seuran harjoituksiin ja tapahtumiin. Valmentajat merkitsevät läsnäolot myClubiin.

Seuran hallituksella on oikeus keskeyttää urheilijan harjoittelu, jos maksuja ei muistutusviesteistä huolimatta makseta. Harjoituskielto asetetaan automaattisesti urheilijalle, jonka kausimaksut ovat kahden maksumuistutuksen jälkeen yhä maksamatta tai maksusopimusta ei ole noudatettu. Harjoituskielto ei poista velvollisuutta maksaa tulevia maksuja. Harjoituskiellon voi purkaa vain seuran hallituksen nimeämä henkilö, kunnes maksut on hoidettu tai maksusuunnitelmasta on sovittu.

Maksuhuomautuksen lähettämisestä voidaan periä 5 € huomautusmaksu sekä viivästyskorko. Maksuhuomautukset lähetetään myClubin kautta tai muuten sähköisesti.

Poikkeavista maksujärjestelyistä on sovittava aina erikseen kirjallisesti rahastonhoitajan kanssa (katja.rosenqvist@funkyteam.fi).

Poissaolot ja maksujen hyvittäminen

Tilapäisiä poissaoloja ei korvata. Mikäli poissaoloja tulee sairastumisen tai loukkaantumisen vuoksi pidempijaksoisesti yli kahden kuukauden ajan, kausimaksun osakorvaamisesta voidaan neuvotella erikseen yhdistyksen hallituksen kanssa (hallitus.ftv@funkyteam.fi). Tällöin vaaditaan lääkärintodistus palautuksen tai hyvityksen saamiseksi. Palautuksesta vähennetään 8 € toimistomaksu.

Kausimaksu voidaan hyvittää kokonaan, jos

 • urheilija on loukkaantumisen vuoksi koko kauden pois joukkueen toiminnasta (vaaditaan lääkärintodistus). Joukkueen toiminnassa mukana olemiseen lasketaan harjoitusten seuraaminen, joukkuepäivät, kilpailumatkat yms.

 • urheilijan perhe muuttaa toiselle paikkakunnalle, joka on merkittävän matkan päässä harjoituspaikasta

Kausimaksusta voidaan hyvittää osa, jos

 • urheilija on loukkaantumisen tai sairauden vuoksi useamman kuukauden ajan pois joukkueen toiminnasta (vaaditaan lääkärintodistus). Joukkueen toiminnassa mukana olemiseen lasketaan harjoitusten seuraaminen, joukkuepäivät, kilpailumatkat yms.

Kausimaksua ei hyvitetä

 • yksittäisistä poissaoloista edes lääkärintodistusta vastaan

 • alle kahden kuukauden jatkuvasta poissaolosta sairauden tai loukkaantumisen vuoksi

 • jos urheilija lopettaa kesken kauden muun kuin edellä mainittujen syiden vuoksi

Leirien osallistumismaksut

 • Kesäleirien ja seuran avoimien leirien osallistumismaksut voidaan palauttaa tai hyvittää lääkärintodistusta vastaan, jos urheilija joutuu jättämään koko tapahtuman välistä. HUOM! Joukkueiden omien leirien osallistumismaksuja ei hyvitetä.

 • Osallistumisen estymisestä on ilmoitettava yhdistyksen rahastonhoitajalle (katja.rosenqvist@funkyteam.fi) samana päivänä kun lääkärintodistus on allekirjoitettu. Peruutuksen yhteydessä tulee toimittaa lääkärintodistus.

Osittaisia maksuja ei palauteta eikä hyvitetä. Palautuksesta vähennetään 8 € toimistomaksu.

Harrastuksen lopettaminen

Mikäli urheilija päättää lopettaa harrastuksen kesken kauden, tulee lopettamisesta ilmoittaa tällä lomakkeella. Maksettuja maksuja ei palauteta tai hyvitetä, vaikka urheilija lopettaisi kesken kauden.

Jos urheilija lopettaa kesken kauden, laskutetaan leirit ja kilpailut normaalisti, ellei niihin osallistumista ole peruutettu viimeistään 10 viikkoa (70 päivää) ennen tapahtumaa. Peruutuksen määräaika koskee ainoastaan kotimaassa pidettäviä leirejä ja kilpailuita. Myös tilatut seuravarusteet ja muut aiheutuneet kulut laskutetaan normaalisti, vaikka urheilija lopettaisi harrastuksen kesken kauden.

Jäsen- ja kilpailumaksuja ei palauteta eikä hyvitetä edes lääkärintodistuksella.

Lisenssi ja vakuutus

Jokaisen kilpajoukkueessa harrastavan urheilijan on hankittava Suomen Cheerleadingliiton lisenssi, jonka hinta määräytyy urheilijan syntymävuoden mukaan.

Lisenssin yhteydessä voi ostaa kilpaurheilun kattavan vakuutuksen. Jokaisella urheilijalla on oltava kilpacheerleadingin kattava vakuutus, joko lisenssin kautta ostettava tai muu vastaava.

LISENSSIN OSTO-OHJE

Seuran hallinto

Virallinen nimi: FT Cheer Vantaa ry

Kotipaikka: Vantaa

Perustettu: 2017

Osoite: FT Cheer Vantaa ry, Lattamiehentie 5, 01260 Vantaa

Seuratoimijat, seuratyöntekijät ja valmentajat

Hallitus

Hallitus hoitaa yhdistyksen asioita lain, sääntöjen ja yhdistyksen päätösten mukaan. Hallitus huolehtii yhdistyksen taloudenhoidosta ja muista käytännön asioista. Lisäksi hallitus edustaa yhdistystä.

Yhdistyksen syyskokous valitsee hallituksen jäsenet ja puheenjohtajan. Hallituksen toimikausi määräytyy sääntöjen mukaan. Hallitus kokoontuu ja pitää yhteyttä tarpeen mukaan. Hallituksen toimintaa johtaa puheenjohtaja tai tarpeen mukaan tälle varattu varapuheenjohtaja. Hallitus järjestäytyy toimintakauden alussa ja valitsee keskuudestaan ja ulkopuolelta tarvittavat toimihenkilöt,

Nimenkirjoitusoikeus on hallituksen puheenjohtajalla yksin tai kahdella hallituksen jäsenellä yhdessä. Hallituksen toimikausi 1 vuosi.

Puheenjohtaja

Karoliina Nikkola

karoliina.nikkola@ funkyteam.fi

 • seuratyöntekijöiden esihenkilö

 • nimenkirjoittaja yksin

 • työsopimusten teko ja allekirjoitus

 • yhteydenpito lajiliittoon

 • laskujen ja kulukorvausten asiatarkastus

Varapuheenjohtaja + jojotoiminta

Maria Välilä

maria.valila@funkyteam.fi

 • puheenjohtajan varahenkilö

 • jojotoiminnasta vastaava

Sihteeri + talous

Katja Rosenqvist

katja.rosenqvist@funkyteam.fi

 • sihteeri

 • hallituksen kokousten järjestelyt

 • talouden seuranta

 • maksuliikenteen seuranta

 • perintätoimiston yhteyshenkilö

Viestintä

Lotta Sainio

lotta.sainio@funkyteam.fi

 • seuratiedotteiden laadinta

 • viestintä valmentajille

 • some

Tapahtumat

Ilona Pitkämäki

ilona.pitkamaki@funkyteam.fi

 • tapahtumien koordinointiSeuratyöntekijät

Valmennuskoordinaattori

Jasmin Mustakallio

jasmin.mustakallio@funkyteam.fi

045 341 4004 (tavoitettavissa epäsäännöllisesti, jätä viesti)

Työtehtävät

 • valmentajien lähiesihenkilö

 • valmennuksesta vastaava

 • valmentajien rekrytointi ja perehdytys

 • valmentajakoulutusten koordinointi

 • valmentajapalaverit ja valmentajien tiedotus

 • joukkueiden harjoituksissa vierailu

Seurakoordinaattori

Kata Halonen

kata.halonen@funkyteam.fi

045 783 36966 (tavoitettavissa epäsäännöllisesti, jätä viesti)

Työtehtävät

 • info-sähköpostiin vastaaminen (vantaa@funkyteam.fi)

 • jäsenrekisterin (myClub) ylläpito

 • uudet harrastajat

 • kilpailuilmoittautumisten laatiminen

 • kilpailumatkojen matkajärjestelyt

 • varustetilaukset

 • avustavat taloushallinnon tehtävät

 • muut yleiset käytännön asiat

 • valmennuksen hallinnolliset asiat valmennuskoordinaattorin kanssa

Valmentajat, joukkueenjohtajat ja vapaaehtoiset

Vastuuvalmentajan työtehtävät

 • harjoitusten suunnittelu ja toteutus

 • kausisuunnitelmien laatiminen

 • yhteydenpito valmennustiimiin, urheilijoihin, huoltajiin ja seuran toimihenkilöihin

 • joukkueen myClubin hallinnointi

 • muut valmennukseen liittyvät työtehtävät


Apuvalmentajan työtehtävät

 • harjoituksiin osallistuminen ja valmentaminen yhdessä vastuuvalmentajien kanssa

 • valmennustiimin kanssa yhdessä sovitut mahdolliset muut työtehtävät

Joukkueenjohtajan mahdollisia vastuualueita

 • huoltajien tiedottaminen

 • kilpailu- ja leirijärjestelyiden hoitaminen seuratyöntekijöiden kanssa

 • mukana leireillä, kilpailuissa ja vanhempainilloissa valmennustiimin tukena

 • varustetilausten hoitaminen seurakoordinaattorin kanssa

 • joukkueen varainhankinta

Vapaaehtoisten työtehtävät

 • seuran tapahtumissa toimiminen (esim. myyntipisteet, järjestelyt, kulunvalvonta)

 • erilaiset työryhmät (esim. viestintä, tapahtumat, Tähtiseura, Urheilijan polku, seuratuotteet)

 • liiton kilpailuissa toteutettavat eri tehtävät

Luottamustoimet

Katja Rosenqvist

SCL- Aluevastaava, Eteläinen Alue
SCL -Tähtiseura Auditoija