Funky Team Finland – Tre platser, en familj

Funky team består av tre cheerleading klubbar i Helsingfors storstadsområde. Funky Team ry (FTC) var grundat 1995 vilket gör det till Finlands äldsta cheerleading klubb. Föreningen expanderade 2011 med att starta verksamhet i Esbo, och 2017 i Vanda.
UPPDRAG

Vi erbjuder idrottare på alla olika nivåer möjligheten att träna målmedvetet nära hemma och skapa en sport karriär så långt som till internationell nivå. Vi uppför oss ansvarsfullt, jämlikt och med hög kvalitet, styrd av våra värderingar. Vi är Finlands största klubbgemenskap, en utväcklare och en ledare i cheerleading både i Finland och internationellt.

VÄRDEN

GLÄDJEN

Glädje producerar framgång, upplevelser, möten med träning. Uppmuntrar till att göra sitt bästa och njuter

ATT TRÄNA

Hög kvalitets cheerleading, vilket tillåter utveckling i varje grupp. Föregångare och utvecklare inom idrottsgrenen och föräningsverksamheten. Atletiska livsstilens stöttande.

TILLSAMMANS

Tillsammans som ett lag, förening, idrottsgemenskap och tillsammans med samarbetsparter

Alla tillsammans, likvärdigt - att idrotta och verka.

Tillsammans är allting möjligt.

Etnisk Kod & Uppförandekod

Respektera och värdera

Väx till en idrottare

Agera öppet

Gå med oss!

BÖRJA CHEERLEADING

Vill du börja cheerleading eller cheerdance?

1. Välj cheerleading, cheerdance, eller båda!

Cheerleading och cheerdans är olika sporter som passar för alla. I Funky Team kan du hitta den rätta gruppen för dig, huruvida du söker en hobby eller en tävlingssport.

2. Välj den nivån och lag som passar dig

I startgrupperna kommer idrottarna lära sig alla grunderna till sporten. Då idrottaren fortskrider och lär sig nya färdigheter kan de välja ifall de fortsätter som hobby eller flyttar till tävlings lag. Specialbehov och specialförmåga är också tillgängliga för barn och yngre personer ifall träning i andra lag inte är möjligt på grund av sjukdom, skador eller andra hinder

3. Kontakta oss genom att använda registreringsformuläret

Berätta genom formuläret om vad det är du söker efter och vi kommer hitta det rätta laget för dig.

4. Kom och prova!

Du kan komma och prova sporten i laget delat på två träningar. Ifall du inte vill fortsätta, måste du informera tränaren eller lagets ledare om din annullering via e-mail eller textmeddelande före den tredje träningen. Ifall du inte avbryter ditt deltagande före den tredje gången, är du skyldig att betala klubb medlemskapets avgift och säsongsavgiften i sin helhet.

VILKET PASSAR MIG BÄTTRE? CHEER ELLER CHEERDANCE?

Cheerleading

Cheerleading är en lagsport, där man möter fysik, akrobatik och stark laganda. På träningarna övar man på stunts alltså lyft, pyramider och akrobatik. Dessutom innehåller träningarna kondition förbättrande element passande för alla åldersgrupper i en passande form såväl som grupperingar och skapande av lagandan.

Cheerdance

Cheerdance är en spektakulära piruetter, hopp, vighets förmågor och mycket fart innehållande danssport. Cheerdance utvecklar fysisk kondition, kroppskontroll, styrka och snabbhet. Utöver sportens färdigheter innehåller övningarna danskoreografier och övning av akrobatik. Cheerdance övas på parkett eller på en dansmatta.

VILKET LAG ÄR DET BÄSTA FÖR MIG?

Det finns 68 cheer och dance lag i våran förening inom Helsingfors, Esbo och Vanda. Vi har lag som passar alla åldrar och erfarenhetsnivåer.

Ingen sport erfarenhet: Vår förening har olika startgrupper, vilka också kommer inkludera i mitten av säsongen ifall det finns platser lediga. Registrera dig för vår startgrupp genom att använda vår kontaktformulär.

Stark sport bakgrund och vill träna mer än en gång i veckan: Kontakta oss genom att använda kontaktformulär för att hitta det rätta laget för dig.

Erfarenhet i cheer och vill kvalificera till en tävlingsgrupp: Vår klubb ordnar alltid uttagningar efter Finska mästerskapen. Att delta i uttagningar är det mest praktiska sättet att komma med i vårat lag. Ibland öppnar vi uttagningar halvvägs genom säsongen men det beror på laget och tillgänglighet. Om du är intresserad i att ansluta sig i ett specifikt lag ska du upprätthålla dem via deras instagram konto och kontakta tränarna direkt genom deras Funky Team e-mail adress - förnamn.efternamn@funkyteam.fi

Vi tar med pojkar och män när som helst under säsongen.

Oavsett dina intressen kontakta oss alltid via kontaktformulären! På det sättet kommer vi att säkerställa att vi kontaktar dig direkt i tid.

Tiny - 3-5 years ol

Beginner Mini 6-7 years old

Minin 7-12 åringar

Juniorer 12-16 åringar

Seniorer 16 åringar och äldre

Klassiska 18 åringar och äldre

Välkommen på träning - Instruktioner för träning

Vad skall man ta med sig på träning?

Cheerleading och cheerdance är en lätt sport att börja! Det enda du behöver med är sportkläder, som en t-skjorta, shorts, sport bh, och inomhusskor. Vita skor används i cheerleading, men inomhusskor är också passande för nybörjare. Du kan komma med i nybörjar cheerleading lag med dina strumpor också. Ta med din egna vattenflaska till träningarna. Långt hår skall vara uppsatt och borta från ditt ansikte och alla smycken skall vara borttagna före träningen börjar.

När är träningarna?

Vi tränar på veckodagar efter 16.00 och på veckoslut. Träningarna håller på allt mellan en timme till två och en halv timme. Fråga tränarna för mer specifika lag träningstider. Snälla kom i tid till träningarna! Ifall du kommer att komma sent eller kommer att måsta lämna träningarna tidigt, se till att du meddelar tränarna så att de vet i tid.

Var håller Funky Team träningar?

Här kan du se alla de platser vi oftast håller träningar i hela stadsområdet.

Helsingfors

Esbo

Vanda

BLI TRÄNARE I FUNKY TEAM

En tränare är barnens och ungdomarnas förebild och föregångare. Som tränare är agerande ett ansvarsfullt jobb men väldigt givande då man ser spår av jobbet i barnens och ungdomarnas utväckling.

Vill du bli tränare?

Har du en bakgrund av cheerleading (eller annan tävlingssport) och du vill föra framåt dina lärdomar? Du är pålitlig, entusiastisk och du fungerar bra med barn och ungdomar?

Vi tar nya tränare oftast i slutet av säsongen men du kan söka med när som hälst.

Om du är intresserad till att bli en tränare, kontaktinformation nedanför:

Helsingfors: Natalia.beliaeva@funkyteam.fi (tränar handledare)

Esbo: espoo@funkyteam.fi

Vanda: vantaa@funkyteam.fi

GÖR VOLONTÄR MED OSS!

Du kommer med i föreningsarbetet i olika grupper eller projekt och till alla föreningens evenemang söker man kontinuerligt samarbetspartners och frivilliga arbetanden. Alla lag har dessutom en lagledare eller en grupp föräldrar som hjälper till med lagarbetet och ger tränarna chansen att koncentrera sig helt och hållet på tränandet av laget. Föräldrarnas hjälp är värdefullt och uppskattat av föreningen.

Lagledaren / föräldern

Lagledarens huvudsakliga uppgifter

  • Meddelar he om lokala saker
  • Tar hand om lagets utrustning beställning eller gör beställningar till den utrustning ansvariga
  • Är på läger och tävlingsresor med som övervakare
  • Tar hand om lagets egna tidtabeller t.ex. tävlings- och lägerresor
  • Förmedlar information mellan såväl tränare som föräldrar

Evenemangshjälpredans huvudsakliga uppgifter

  • Biljettförsäljning
  • Försäljningen av klubbprodukter
  • Hjälpa till med evenemangslokalens konstruktion och rivnings (bära saker)
  • Hjälpa till med att städa evenemangslokalen