Huoltajan ohjeet

Kunnioita kaikkia oman sekä muiden seurojen jäseniä ja toimihenkilöitä

1. Ole esimerkki

Esimerkilläsi ohjaat lapsesi käyttäytymistä ja toimintaa. Toimi positiivisena roolimallina lapsellesi, hänen joukkueelleen sekä muille seuran joukkueille.

 • noudata joukkueen sääntöjä
 • pidättäydy loukkaavasta kielenkäytöstä, eleistä tai muusta toiminnasta
 • pidättäydy kommentoimasta kielteisesti seuran käytäntöjä, joukkueita ja jäseniä koskevista asioista myös sosiaalisessa mediassa
 • pidättäydy tupakan, muiden päihteiden tai Suomen Antidopingtoimikunnan määrittelemien kiellettyjen aineiden käytöstä
   • kaikissa seuran tapahtumissa
   • kilpailumatkoilla
   • harjoittelu- ja kilpailupaikkojen pihalla yms. lähialueilla
   • seuran ja/tai joukkueen edustus- tai harjoitusasussa tai muissa varusteissa

2. Toimi yhteistyössä seuran valmentajien ja toimihenkilöiden kanssa

 • Ota yhteyttä valmentajaan ja joukkueenjohtajaan ennen ja jälkeen harjoitusten, ei niiden aikana.
 • Jos jäät seuraamaan harjoituksia, anna valmentajille työrauha. Joukkueiden valmentajat tiedottavat, ovatko joukkueen harjoitukset avoimia vai suljettuja. Valmentajilla on oikeus sulkea treenit joukkueen ulkopuolisilta henkilöiltä.
 • Tue valmentajien päätöksiä ja kunnioita valmentajien ammattitaitoa harjoitteluun ja kilpailuohjelmaan liittyvissä asioissa. Valmentajien työskentelyä valvovat ja seuraavat hallitus sekä valmennuspäälliköt. Heillä tai seuran toisella valmentajalla on oikeus kommentoida seuran valmentajan koreografiaa ja/tai tekniikoita tai työskentelyä.

Kannusta ja kasvata urhelijaksi

Kodin tuki on tärkeä kilpailevassa joukkueessa harrastavalle. Kannustaminen ja tukeminen ovatkin yksi tärkeimmistä kodin tehtävistä.

1. Luo kotona harrastamista tukeva toimintaympäristö

Psyykkinen hyvinvointi ja itsetunto

Perheen tuki ja kannustus on erityisen tärkeää, jotta huikeat hetket olisivat elämyksellisiä ja urheilun riemu säilyisi myös silloin kun kohdalle osuu epäonnistuminen.

Parhaimmillaan urheilu ja kilpailu opettaa harrastajalle voittamista ja häviämistä, sekä auttaa ymmärtämään tavoitteiden saavuttamista varten tehtävän työn merkityksen. Aina tie ei ole helppo. Pettymyksiä sekä onnistumisen hetkiä mahtuu jokaisen urheilijan polulle.

Vastoinkäymisten käsitteleminen on tärkeää, sillä se voi ratkaista, tekeekö nuori urheilusuorituksensa virheitä vältellen vai meneekö hän kohti onnistumisia.

Harjoittelu ja kilpaileminen on hauskaa, annetaan siihen mahdollisuus!

Uni ja lepo

Uni ja lepo ovat tärkeä osa harjoittelua ja myös kilpailuun valmistautumista. Huolehdithan, että kilpailuja edeltävänä päivänä harrastajalla on mahdollisimman rauhoitettu ja tarpeeksi lepoa sisältävä päivä. Kilpailuiden vastaisena yönä harrastajalle on hyvä taata hyvät ja rauhalliset yöunet. Suosittelemme puhelimen sammuttamista yöksi.

Ravinto

Urheilu lisää energian tarvetta, ja päivittäiset toimetkin sujuvat parhaiten, kun ravitsemus on kunnossa. Myös hyvinvointiin ja terveyteen vaikuttavat riittävä ja laadukas ravinto.

Kodit voivat tukea urheilijan hyviä ruokatottumuksia ja miettiä esimerkiksi yhdessä jaksamista, ja sitä, tuleeko ruuasta tarpeeksi energiaa päivittäin. Kilpailupäivän aamuksi on kodin hyvä hankkia monipuolinen aamiainen. Helposti mukana kulkevat välipalat ovat kilpailumatkalla tarpeellisia. Kilpailupäivän välipaloja ovat mm. riisikakut, proteiinipatukat, smoothiet ja hedelmät.

Kuljeta

Kun tuot lapsesi harjoituksiin, tuo lapsi hyvissä ajoin (n. 15-10 min ennen harjoituksia salille).

2. Ole kiinnostunut lapsesi harjoittelusta

Ilmoita lapsesi osallistumisesta MyClubissa

 • treenit
 • leirit
 • kilpailut

Seuraa seuran viestintää, niin pysyt ajan tasalla asioista

 • seuraa sähköpostiasi
 • lue MyClub-tiedotteet
 • seuraa seuran muita viestintäkanavia säännöllisesti (nettisivut, Instagram)

Jos epäilet, että et saa kaikkia sähköposteja/infoja, ota yhteyttä seuran hallitukseen. Harjoitusajat voivat muuttua kesken kauden ja näistä tiedotetaan niin pian kuin mahdollista.

Kustanna harrastaminen

Kustannusarvioista ja kauden tapahtumista ja ylimääräisistä maksuista tiedotetaan kauden alussa ja niistä kerrotaan myös vanhempainilloissa.

1. Maksa maksut ajoissa

Jäsenmaksu

 • Jäsenmaksu maksetaan kerran vuodessa ja jäsenyys on voimassa aina kalenterivuoden.
 • Uusilta harrastajilta veloitetaan jäsenmaksu ensimmäisen kausimaksun yhteydessä ja vanhat jäsenet maksavat jäsenmaksun kevätkauden kausimaksun yhteydessä.

Kausimaksut

 • Kevätkausi on 1.1.-30.5. välinen aika ja kevätkauden kausimaksu erääntyy maksettavaksi tammi-helmikuussa.
 • Kesäkausi 1.6-31.7 välinen aika, mikäli joukkueella harjoituksia erääntyy kesäharjoitusten osalta maksu toukokuussa.
 • Syyskausi on 1.8.-31.12 välinen aika ja syyskauden kausimaksu erääntyy maksettavaksi syyskuussa.

Joukkuekohtainen maksu

 • kilpailumatkat
 • leirit
 • joukkueelle tilatut omat varusteet (joukkueen t-paita, donitsit jne).

Joukkuekohtaiset maksut laskutetaan erikseen, ja kaikkiin lisäveloituksiin lisätään 3€ toimistomaksu, jolla katetaan taloudenhoidosta aiheutuvia kuluja.

Kilpailumatkalasku

Laskut kilpailumatkasta lähetetään koteihin ilmoittautumisen sulkeuduttua, kuitenkin viimeistään noin 2 viikkoa ennen kilpailuja. Laskuissa on aina vähintään 14 päivää maksuaikaa. Lasku on myös mahdollista maksaa erissä. Erämaksujen osalta olethan yhteydessä taloudenhoitajaan katja.rosenqvist@funkyteam.fi

Kilpailumaksu ja/tai muut erääntyneet maksut tulee olla maksettuna ennen kilpailumatkalle lähtöä tai maksusuunnitelma tulee olla sovittuna. Urheilijan osallistuminen kilpailumatkalle voidaan estää, mikäli kilpailumatka on maksamatta ja/tai muita laskuja on erääntyneenä, eikä maksusuunnitelmaa ole sovittu taloudenhoitajan kanssa.

Kilpailuiden osallistumismaksut ja muut maksut veloitetaan kaikilta joukkueen jäseniltä, vaikka urheilija ei kuuluisikaan kisakokoonpanoon.

Omat varusteet

Kisa-asut, huiskat ja kyltit omistaa seura. Kilpailevien joukkueiden jäsenet voidaan velvoittaa hankkimaan yhtenäiset edustusasut (kuten valkoiset cheer-kengät sekä joukkuepaita ja –shortsit).

Osallistumisoikeus harjoituksiin

Vain seuran jäsenmaksun ja kausimaksun maksaneilla jäsenillä on oikeus osallistua seuran tarjoamiin harjoituksiin ja tapahtumiin. Valmentajat merkitsevät läsnäolot MyClub-palveluun.

Harjoituskielto

Seuran hallituksella on oikeus keskeyttää urheilijan harjoittelu, jos maksuja ei muistutusviesteistä huolimatta makseta. Harjoituskielto asetetaan automaattisesti urheilijalle jonka laskun eräpäivästä on kulunut 30 päivää tai maksusopimusta ei ole noudatettu. Harjoituskielto ei poista velvollisuutta maksaa tulevia maksuja. Harjoituskiellon voi purkaa vain seuran hallituksen nimeämä henkilö, kun maksut on hoidettu tai maksusuunnitelmasta on sovittu.

Maksuhuomautuksen lähettämisestä voidaan periä 5€ huomautusmaksu sekä viivästyskorko. Poikkeavista maksujärjestelyistä on sovittava aina erikseen kirjallisesti rahastonhoitajan kanssa (katja.rosenqvist@funkyteam.fi).

2. Ilmoita poissaolosta

Ilmoita poissaolosta valmentajalle/joukkueenjohtajalle ja/tai rahastonhoitajalle riippuen poissaolon luonteesta.

Harjoitukset

Merkitse kauden alussa MyClubiin harjoitukset, joihin lapsesi voi osallistua, ja ne kerrat, jolloin lapsi on poissa. Sovi valmentajien kanssa matkoista etukäteen. Jos lapsi sairastuu, merkitse poissaolo harrastuksesta MyClubiin ja ilmoita siitä valmentajalle.

Kilpajoukkueissa hyväksyttäviä poissaolon syitä ovat

 • sairaus
 • loukkaantuminen
 • äkillinen onnettomuus
 • äkillinen perhesyy

Kilpajoukkueissa ei-hyväksyttäviä syitä poissaololle

 • väsymys
 • motivaation puute
 • kuukautiset (keskustele lääkärin ja valmentajan kanssa vakavassa tapauksessa)
 • syntymäpäivät tai muut juhlat
 • koeviikko tai muu kouluun liittyvä syy
 • lomamatkat, joista ei ole sovittu hyvissä ajoin etukäteen

Leirit

 • Osallistumisen estymisestä on ilmoitettava yhdistyksen laskuttajalle (katja.rosenqvist@funkyteam.fi) samana päivänä kun lääkärintodistus on allekirjoitettu. Peruutuksen yhteydessä tulee toimittaa lääkärintodistus.

Kilpailuihin osallistuminen

Mikäli kilpajoukkueen jäsen ei voi osallistua joukkueen leirille tai kilpailumatkalle, tulee tästä ilmoittaa valmentajille kirjallisesti heti kauden alussa viimeistään 10 viikkoa (70 päivää) ennen tapahtumaa. Lähtökohtaisesti kaikille joukkueen jäsenille varataan paikka leiriltä/kisoista riippumatta siitä, onko harrastaja kilpailevassa kokoonpanossa vai ei.

Loukkaantuminen tai sairastuminen

Jos harrastaja ei pysty osallistumaan kilpailumatkaan loukkaantumisen vuoksi, ilmoitus tulee tehdä välittömästi kirjallisesti sähköpostitse taloudenhoitajalle sairastodistuksen kera. Myös valmentajille ja joukkueenjohtajille on ilmoitettava välittömästi, he eivät kuitenkaan ota kantaa maksuihin.

Peruutus 14 päivää ennen kilpailuja

Jos harrastaja peruuttaa kilpailumatkalle lähdön 14 päivää ennen kilpailuja kirjallisesti, voidaan kilpailuiden henkilökohtaisesta osallistumismaksun osuudesta palauttaa 50%. Tämän lisäksi voidaan tarkastella, onko muita maksuja mahdollisuus peruuttaa/hyvittää. Muussa tapauksessa kilpailumaksua ei palauteta/hyvitetä, kilpailuihin ilmoittautuminen on sitova.

Peruutus 0-14 päivää ennen kilpailuja

Jos harrastaja ei pysty osallistumaan kilpailumatkaan sairastumisen vuoksi, on valmentajille ja joukkueenjohtajille on ilmoitettava välittömästi, he eivät kuitenkaan ota kantaa maksuihin. Koska peruminen saapuu alle 14 päivää kilpailuista, emme saa enää peruutettua maksuja, jotka on seuralta jo laskutettu. Sairastodistuksen voi toimittaa taloudenhoitajalle, ja voimme tarkastella onko esim. ABC-ruokailusta saatu paikan päällä hyvitystä.

Sairastapauksissa korvauksia voi hakea oman vakuutusyhtiön ja/tai lisenssin vakuutuksen kautta. Seura ei korvaa sairaustapauksissa mitään maksuja edes lääkärintodistusta vastaan, sillä lajiliitto ei palauta mitään maksuja viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.

Harrastuksen lopettaminen ja maksut

Vanhan harrastajan tulee ilmoittaa osallistumisen peruuttamisesta sähköpostitse tai tekstiviestitse valmentajalle tai joukkueenjohtajalle ennen kauden ensimmäisiä harjoituksia. Mikäli harrastaja ei peruuta osallistumistaan, hän on velvollinen maksamaan seuran jäsenmaksun ja kausimaksun kokonaisuudessaan. Maksettuja maksuja ei palauteta tai hyvitetä, vaikka harrastaja lopettaisi kesken kauden.

Jos harrastaja lopettaa kesken kauden, laskutetaan leirit/kilpailut normaalisti, ellei niihin osallistumista ole peruutettu viimeistään 10 viikkoa (70 päivää) ennen tapahtumaa. Peruutuksen määräaika koskee ainoastaan kotimaassa pidettäviä leirejä ja kilpailuita. Myös tilatut tuotteet ja muut aiheutuneet kulut laskutetaan normaalisti, vaikka harrastaja lopettaisi kesken kauden.