ALOITA HARRASTUS

Haluatko aloittaa cheerleadingin tai cheertanssin?

1. Valitse itsellesi sopiva cheer-laji

Cheerleading ja chertanssi ovat monipuolisia lajeja, jotka sopivat kaikille. Funky Teamista löydät juuri itsellesi sopivan ryhmän, oli sitten tavoitteenasi mukava harrastus tai kilpaurheilu.

2. Valitse millä tasolla ja missä joukkueessa haluat harrastaa

Alkeisryhmissä opit lajin perusteet. Taitojen karttuessa voit edetä halutessasi kilparyhmiin tai jatkaa aktiivista liikkumista harrasteryhmissä. Lapsille ja nuorille on tarjolla myös erityisryhmä, jos sairauden, vamman tai muun esteen vuoksi harjoittelu muissa joukkueissa ei onnistu.

3. Ota yhteyttä "Ilmoittaudu mukaan" -lomakkeella

Kerro halukkuudestasi aloittaa lajin harrastus, niin etsimme sinulle sopivan joukkueen.

4. Tule kokeilemaan lajia

Voit käydä kokeilemassa lajia sinulle osoitetussa joukkueessa kaksi kertaa ilmaiseksi. Jos et haluat jatkaa, tulee sinun ilmoittaa osallistumisen peruuttamisesta sähköpostitse tai tekstiviestitse valmentajalle tai joukkueenjohtajalle ennen kolmatta harjoituskertaa. Mikäli et peruuta osallistumistasi ennen kolmatta kertaa, olet velvollinen maksamaan seuran jäsenmaksun ja kausimaksun kokonaisuudessaan.

KUMPI CHEER-LAJI SOPII MINULLE PAREMMIN?

Cheerleading

Cheerleading on joukkuelaji, jossa kohtaavat fyysisyys, akrobaattisuus sekä vahva joukkuhenki. Treeneissä harjoitellaan stuntteja eli nostoja, pyramideja ja akrobatiaa. Lisäksi treenit sisältävät kuntoa kohottavia elementtejä jokaiselle ikäluokalle sopivassa muodossa sekä ryhmäytymistä ja joukkuehengen luontia.

Cheertanssi

Cheertanssi on näyttävä piruetteja, hyppyjä, venyvyystaitoja ja paljon vauhtia sisältävä tanssilaji. Cheertanssi kehittää fyysistä kuntoa, kehonhallintaa, voimaa sekä nopeutta. Harjoitukset sisältävät lajinomaisten taitojen lisäksi tanssikoreografioita sekä akrobatian harjoittelua. Cheertanssia harjoitellaan parketilla tai tanssimatolla.

MIKÄ JOUKKUE SOPII MINULLE PARHAITEN?


Seurayhteisössämme on 68 cheer- ja tanssijoukkuetta, joista löytyy varmasti jokaiselle sopiva joukkue. Käy tutustumassa joukkuesiin kaupunkien kohdalla.

Ei lajikokemusta: Seuroissamme on useampia starttiryhmiä, johon otetaan mukaan myös kesken kauden mikäli vapaita paikkoja löytyy. Ilmoittaudu starttiryhmiimme yhteydenottolomakkeella.

Vahva urheilutausta ja haluat treenata enemmän kuin kerran viikossa: Ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella niin etsitään sinulle sopiva joukkue.

Omaan lajitaustan ja haluan karsia kilparyhmään: Seuramme järjestävät joukkuejaot aina SM-kilpailuiden jälkeen. Joukkuejaot ovat kätevin tapa hakea mukaan joukkueisiimme. Joskus järjestetään myös täydennystreenejä joko heti kauden alussa tai kauden puolessa välissä. Täydennystreeneistä ilmoitetaan joukkueiden omilla Instagram-tileillä.

Otamme mukaan poikia ja miehiä missä tahansa kauden vaiheessa. Ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella.

Mikrot 3-5v.

Pikku-minit 6-7v.

Minit 7-12v.

Juniorit 12-16v.

Aikuiset yli 16v.

Klassikot yli 18v.

TERVETULOA TREENAAMAAN – OHJEET TREENEIHIN

Ota mukaan treeneihin

Laji on helppo aloittaa! Tarvitset vain joustavat urheiluvaatteet, esimerkiksi t-paita, trikoot tai shortsit. Cheerleadingissä käytetään valkoisia cheer-kenkiä, mutta aloittelijalle käyvät myös sisäpelikengät. Aloittelijoiden cheertanssijoukkueisiin voit tulla sukkasillasi. Ota treeneihin mukaan oma juomapullo. Pitkien hiusten tulee olla kiinni ja kaikki korut täytyy ottaa pois ennen treenejä.

Milloin treenit ovat?

Treenaamme arkisin neljän jälkeen sekä viikonloppuisin. Treenit kestävät tunnista kahteen ja puoleen tuntiin. Kysy tarkemmista joukkueen treeniajoista valmentajilta. Tulethan treeneihin ajoissa! Jos myöhästyt tai joudut jäämään pois treeneistä, ilmoita hyvissä ajoin asiasta valmentajalle.

Missä treenit ovat?

Tutustu eri kaupunkien treenipaikkoihin seurojen omilla sivuilla

HAE VALMENTAJAKSI

Valmentaja on lapsen ja nuoren esikuva ja suunnannäyttäjä. Valmentajana toimiminen on vastuullista työtä mutta hyvin palkitsevaa kun näkee oman työnsä jäljen lasten ja nuorten lajikehityksessä.

Haluatko valmentajaksi?

Onko sinulla cheerleading (tai muu kilpaurheilu) tausta ja haluat jakaa oppejasi eteenpäin? Olet luotettava, innostunut ja tulet toimeen lasten ja nuorten kanssa?

Otamme uusia valmentajia pääosin kauden lopussa mutta voit hakea mukaan milloin tahansa.

Jos olet kiinnostunut valmentamisesta, ole yhteydessä seurojemme valmennuskoordinaattoreihimme:

Helsinki: natalia.beliaeva@funkyteam.fi

Espoo: vuokko.mononen@funkyteam.fi

Vantaa: eetu.vitikainen@funkyteam.fi

TOIMI VAPAAEHTOISENA

Pääset mukaan seuratyöhön eri työryhmissä tai projekteissa ja kaikkiin seuran tapahtumiin haetaan jatkuvasti yhteistyötahoja sekä vapaaehtoistyöntekijöitä. Jokaisella joukkueella on lisäksi joukkueenjohtaja tai ryhmä vanhempia jotka auttavat joukkueen toiminnassa ja antavat valmentajille mahdollisuuden keskittyä lajivalmentamiseen. Vanhempien apu on seuralle arvokasta ja arvostettua.

Joukkueenjohtaja / huoltaja

Joukkueenjohtajan pääasialliset tehtävät

  • Viestii koteihin ajankohtaisista asioista

  • Hoitaa joukkueen varustetilaukset tai tekee tilaukset varustevastaavalle

  • On leireillä ja kilpailumatkoilla mukana valvojana / huoltajana

  • Hoitaa joukkueen omat aikataulut jne kilpailu- ja leirimatkoilla

  • Toimii viestin välittäjänä niin valmentajien kuin vanhempienkin suuntaan

Tapahtuma-avustaja

Tapahtuma-avustajan pääasialliset tehtävät

  • Lipunmyynti

  • Seuratuotteiden myynti

  • Tapahtumapaikan rakentamisessa ja purkamisessa avustaminen (tavaroiden kantaminen)

  • Tapahtumapaikan siivouksessa avustaminen