Senior Academy

Senior Academy on edustusjoukkueisiin valmistava yli 16-vuotiaiden urheilijoiden joukkue. Tavoitteena on tiivistää edustusjoukkueiden yhteistyötä ja pitää yllä SM-tason joukkueiden korkea taso sekä tarvittaessa helpottaa urheilijoiden siirtymistä joukkueesta toiseen. Joukkue kilpailee SM-tason kilpailuissa. Joukkueen taustatukena toimivat Gorillojen ja Wild Flyersin valmennustiimit.

 

Valmentajat:

Irene Emenike

Sanni Hurri

 

 

Sini Sarasmaa on Gorillaz-joukkueen urheilija joka aloitti uransa sekajoukkueessa viime joulukuussa. Hän on nyt 17-vuotias ja vuosia lajin parissa on kertynyt jo yhdeksän vuotta. Cheerleadingin hän aloitti parhaan ystävänsä kanssa Asikkalan Spirit Stars Twinkle-joukkueessa. Ura jatkui vielä saman seuran junnujoukkueeseen jossa heräsi ajatus siitä, että opiskelu ja cheerin jatkaminen Helsingissä voisi tuoda hyvän jatkumon urheilijan polkuun.

16-vuotiaana Sini pääsi Funky Team Senior Akatemiaan (ent. Cheetaz). Treenimatka taittui ensin Asikkalasta ja myöhemmin Espoosta. Hän ilmoitti alusta asti olevansa kiinnostunut myöhemmin hakemaan Wild Flyersiin ja Gorilloihin. Lajitavoitteet asetettiin yhdessä näiden joukkueiden valmentajien kanssa ja kahden kauden aikana junioreista siirtynyt Sini oppi helposti tekemään sennutason pyramideja ja basket-heittoja sekä sai kokemusta aikuisten tasolla kisaamisesta jopa SM-finaalissa. Kun oli aika karsia jälleen Funky Teamin aikuisten edustusjoukkueisiin, aukesi hänelle paikka Gorilloista jotka olivat juuri saaneet MM-edustuksen seuraavalle keväälle.

Sini oli saavuttanut yhden suurimmista tavoitteistaan ja oli nyt osa sekamaajoukkuetta ja valmistautui kahden viikon kilpailumatkaan joukkueen kanssa. Hän harjoitteli kevään varamiehenä ja sai kokemusta paristunteista ja sekajoukkueen pyramideista. Harjoituksissa hän pääsi välillä tuuraamaan poissaolevia kisajoukkueen jäseniä kisaohjelmaan ja se sujui hyvin koska tyttö oli harjoitellut ohjelman paikkoja ja laskuja omatoimisesti koko kevään. Sini vaihdettiin lopulta vielä kilpailemaan näihin samaisiin MM-kilpailuihin ja kevään kruunasi joukkueen kanssa saavutettu MM-pronssi.

Nyt Sini jatkaa treenaamista Gorilloissa ja tavoitteena on kehittyä vielä lisää lajitaidoissa.