Info

Yli 20-vuotta cheerleadingiä

Funky Team ry perustettiin vuonna 1995 ja kahdessakymmenessä vuodessa seura on kasvanut yhdeksi Suomen suurimmista ja menestyneimmistä cheerleading -seuroista. Sen toimintapaikkana on Helsinki ja sen useat liikuntapaikat.

Funky Cheer Team Espoo (FTE) aloitti toimintansa sisarseurana vuonna 2011. Helsingissä jäseniä on noin 750 ja Espoossa 350, joten liikutamme yli tuhatta lasta, nuorta ja aikuista pääkaupunkiseudulla.

Funky Team Vantaa (FTV) perustettiin vuonna 2017 ja vuonna 2018 toiminnassa Vantaalla on jo viisi joukkuetta.

#BigBlueFamily

 

Seurat ovat voittoa tavoittelemattomia yhdistyksiä ja toimivat perinteisen urheiluseuran tavoin suurilta osin vapaaehtoisvoimin. Rahoitus tulee jäsenistöltä sekä FT:lle Helsingin -, FTE:lle Espoon - ja Vantaalle Vantaan kaupungilta.

Toiminnan keskipisteenä on urheilijan etu ja tämä heijastuu toimintaan ikä- ja taitotasosta riippumatta. Pääperiaatteet kiteyttää jo vuonna 1995 keksitty seuran kannustushuuto:

Having fun -FUN

that's the key, -KeY

being a team -TEAM

we are the FUNKY TEAM!

 

Ilmoittaudu joukkueeseen täältä.

 

MITÄ ON CHEERLEADING?

Cheerleading on kaikille sopiva ja monipuolinen harrastus, joka kehittää koordinaatiota, liikkuvuutta ja voimaa. Kyse on joukkuelajista joka kokoaa harjoituksissa yhteen jopa yli 20 liikkujaa ja se opettaa ryhmätyötaitoja ja antaa mahdollisuuden uusien kaverisuhteiden syntymiselle. Kilpatasolla cheerleaading on sitouttavampaa ja vaativaa lajin monipuolisuuden takia. Samalla se antaa kuitenkin energiaa ja ryhtiä arkeen.

Cheerleading koostuu kahdesta alalajista, cheerleadingistä ja cheertanssista.

Suomen Cheerleadingliitto kuvaa alalajeja näin:

Cheerleading

 • Sarjan vaatimuksena ovat muun muassa ilma-akrobatia eli pyramidit, nostot sekä korkeat heitot, permantoakrobatia sekä omalle joukkueelle suunnatut kannustushuudot.
 • Kilpailusäännöissä on määritelty jokaisen ikä- ja taitotason kilpailuohjelman pakolliset elementit. Arvosteluperusteina ovat mm. tekninen vaikeus, koreografian monipuolisuus, suorituspuhtaus ja esittäminen.
 • Ohjelman kesto 2.30 minuuttia ja sarja kilpaillaan 14m x 16m turvamatolla.
 • Joukkuekoko max. 24 hlöä + varamiehet ja spotterit.
 • Tuomareita on viisi, joilta kaikilta on mahdollista saada 100 pistettä, jolloin maksimi kokonaispistemäärä on 500 p. Lisäksi ohjelman teknisiä elementtejä ja mahdollisia vähennyksiä tarkkailevat tekniset tuomarit.

Cheertanssi

 • Sarjan kilpailuohjelman tulee sisältää monipuolista ja vaativaa tanssitekniikkaa, kuten piruetteja, cheer- ja tanssihyppyjä, cheertanssille tyypillistä pom-tekniikkaa (motionit) ja erilaisia notkeuselementtejä. Pienet tanssinostot ovat myös sarjassa sallittuja.
 • Kilpailusäännöissä on määritelty jokaisen ikä- ja taitotason kilpailuohjelman pakolliset elementit. Arvosteluperusteina ovat mm. tekninen vaikeus, koreografian monipuolisuus,  vauhdikkuus sekä suorituspuhtaus.
 • Ohjelman kesto max 2.30 minuuttia ja sarja kilpaillaan 14m x 16m parkettialustalla.
 • Joukkuekoko yleensä 6-15 hlöä
 • Esityksessä on lisäksi käytettävä lajille ominaisia huiskia.
 • Hyvä koreografia sisältää pakollisten liikkeiden lisäksi paljon kuviovaihtoja, erilaisia tanssityylejä sekä vauhdikasta ja urheilullista tanssia, eläytymistä ja show-meininkiä unohtamatta.
 • Tuomareita on viisi, joilta kaikilta on mahdollista saada 100 pistettä, jolloin maksimi kokonaispistemäärä on 500 p. Lisäksi ohjelman teknisiä elementtejä ja mahdollisia vähennyksiä tarkkailevat tekniset tuomarit.